WDE Talk: Wat als leefbaarheid centraal staat bij het ontwerpen van mobiliteit?

Wat als leefbaarheid centraal staat bij het ontwerpen van mobiliteit? Wat als het zorgt voor beter welzijn en meer verbinding? Wat als mobiliteit als doel heeft om vervoersbewegingen te voorkomen, en wat als mobiliteit een positieve bijdrage levert aan het milieu? Samen met diverse partners verkent de Embassy of Mobility de wegen van de toekomst, vanuit een langetermijnperspectief en de experimenteerdrift die daarvoor nodig is.

Type event Talk
Datum & tijd

25 Nov 2021 - 16:00 - 17:00

Locatie Virtual
Onderdeel van Embassy of Mobility
Event
WDE Talk: Wat als leefbaarheid centraal staat bij het ontwerpen van mobiliteit?
Onderdeel van Embassy of Mobility

We spreken Rob Adams die als curator van de Embassy of Mobility drie experimenten gaat starten in de Brainport regio. Het eerste experiment richt zich op thuiswerkplekken, om het aantal bewegingen in de regio te beperken, ook na Covid-19. Het tweede experiment draagt de titel ‘Blik voor groen’, waarbij wordt onderzocht of het wenselijk is om de ruimte die de auto in ons straatbeeld kent, te beperken, en daarvoor groen terug te plaatsen. Het derde experiment is de 15-minuten stad: een stad die zo is ingericht, dat alle noodzakelijke faciliteiten binnen 15 minuten te voet of per fiets bereikbaar zijn. Maar wat betekent dit voor de inrichting van de openbare ruimte, en wat vinden inwoners dan belangrijk?

Samen met ontwerpers Ivo Hulskamp (Bygg Architecture & Design), Philémonne Jaasma (cocosmos) en partners van de Embassy Hans Eenhoorn (Rijkswaterstaat) en Edwin Heesakkers (EIT Urban Mobility) blikken we terug op een geslaagde Dutch Design Week en bespreken we de experimenten die op de planning staan.

Locaties

Virtual

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube